Köszönjük, hogy igényelte a 10 mellbevágó tény, amit a porszívókról tudni érdemes című anyagot.

 

Az emberek zöme ugyanis csöppet sem foglalkozik e témával, azonban nem árt jobban utánajárni, ha egészségünket óvni akarjuk.

Nem szükséges porszívó ügynöknek lenni ( utáljuk ezt a szót) ahhoz, hogy átlássuk a probléma forrását.

Laikusként szinte kivétel nélkül egy szempontot vizsgálva vesznek porszívót az emberek.

Ez nem más, mint a teljesítmény.

 

A bibi ott van, hogy ezzel csak a felszínt kapargatjuk, és ha adódik egy allergiás a családban, bizony hamar megérzi, hogy baj van.

Ha nincs allergiás, az jó, de meg is kéne tartani ezt az állapotot.

Most pedig nézzük:

1.,

A porzsákos/tartályos gépek kivétel nélkül tartalmaznak szűrőket-hepafiltereket.

Ez részben előny, másrészt orbitális hátrány. Tudniillik a szűrők eltömődésével tovább romlik a tényleges szívóteljesítmény, ami a hatékonyságért felelős.

2.,

A porzsák lyukacsos szerkezete 1-2 alaklom után eltömődik a finom porral, mely által a légáram csökken, majd teljesen megszűnik. A légáram pedig ugyanolyan fontos, mint maga a szívóteljesítmény. Mondhatnánk úgy is, hogy az egyik a másik nélkül vajmi keveset ér...

3.,

A porzsákos gépeket ennek tudatában ha nem is minden, de minden 2-3. alkalommal cserélni kellene. A tapasztalat viszont azt igazolja, hogy nem, hogy 3 alkalom, de 3 hónap múltán sem cserélnek sokszor.

Egy kedves ügyfelünk erre kiváló példát hozott fel, amikor egy konyhai szemetesláda beltartalmához hasonlította  a porzsákban összeszívott ,,finomságokat".Gondoljunk csak a döglött légyre, az állatszőrre, morzsára, porra, atkára...) És szintén nem kell biológusnak lennünk ahhoz, hogy milyen élettani hatása van, mikor mindez elkezd bomlani. Amit aztán minden egyes bekapcsolásnál szétárasztunk a lakásunk, de még a hálószobánk zárt térségében is.

4.,

Egy hagyományos porszívó tudniillik elől szív, hátul köp! Nem véletlen, hogy sokan a porszívózás után kezdenek bútort törölgetni a leülő por miatt.

5.,

A gyengült hatásfok ellenére, az áramfelhasználás persze nem csökken, de ami még szomorúbb, hogy a háziasszony elvégzi a munkát, de azt csak felszínesen teszi.

EZT ÚGY IS CSAK ABBAN AZ ESETBEN HISZI EL VALAKI, HA LÁTJA ÉLŐBEN A VIVENSO MIRE KÉPES NÉHÁNY CSÍK HÚZÁSNÁL AZ ELEKTROMOS MÉLYTISZTÍTÓVAL.

6.,

Felmérések szerint egy 1400-1600W-os porszívó tényleges szívóteljesítménye néhány alkalom után leharmadolódik. Nyilván ma már csak az áruházakban felhalmozott árukészletéből tudunk kihalászni 1000W-nál ,,erősebb" porszívót, hiszen a rendeletek megszigorították ezt.

És jöjjön egy kis matek: ha az előbbi példán keresztül végigvezetjük ezt, akkor egy 1000W gépnél mi marad?

MONDHATNÁNK, HOGY A HARAG, DE DÖNTSE EL MINDENKI...

7.,

Bizonyára Önnel is megesett már, hogy a porszívója egyik alkatrésze megadta magát, vagy elfogyott a gyári porzsák. Mi van ilyen esetben? Rohanás az első hipermarket, ahol természetesen már nem fellelhető ez a típús, így porzsáknál marad a ,,vajon  kompatibilis e?" megoldás, alkatrésznél pedig a kényszermegoldás, azaz egy új vásárlása.

8.,

Ön milyen gyakorta vásárol új porszívót? És belevaló szűrőket, porzsákot? Ha nem egy 10.000 Ft-os gépet veszünk alapul (amit maximum kocsitisztításra javasolnék) hanem egy magasabb nagyságrendűt, akkor bizony ezek a fenntartási költségek szintén magasra rúgnak. Vannak olyan esetek amikor egy komplett szűrő, és 3 havi porzsák 20-on ezer Ft.

9.,

Szintén elkeserítő adat, de bizony 10 háziasszonyból csak 3-4 gondol arra, hogy a fekhelyet is szükségeltetik takarítani. Más kérdés, hogy egy eltömődött porzsákkal mire vagyunk képesek egy vastag matrac esetében...pedig az allergiát kiváltó háziporatka ürüléke az ágyunkban van nem másutt.

10.,

A forgalomban akad ugyan néhány már vízbe szívó berendezés, viszont érdemes megvizsgálni mielőtt döntünk, hogy a vizen kívül akad e rejtett szűrő! Mi 2 ilyenről is tudunk... Nagyon nem mindegy,hogy van benne 3 dl víz és abba szív, vagy van mögötte egy 27.000 -es fordulattal működő szeparátor. A előbbit is kikiálthatjuk vizes elven működőnek, meg utóbbit is...

+1

Ne dőljünk be annak, hogy egy porzsákos porszívót levegőtisztítóként neveznek! Erről szívesen elbeszélgetnénk azzal aki mindezt alátámasztja. Viccet félretéve a szemeteszsák példája után érdekes felvetés...

Reméljük, hogy átfogó képet tudtunk nyújtani, és így már Ön is lényegesen többet tud erről a témáról mint a nagy átlag!

Üdvözlettel: Vivenso TEAM Magyarország