Most őszintén Ön elől hagyná porszívóját ha egy kész vendégsereg fogadására vállalkozna?

Persze, hogy nem, hisz a porszívók általában csúnyák, ormótlanok és senki nem várja azzal a vendégeit a nappali kellős közepén.

Na de mi van akkor, ha főzünk, és a szagok beszippantásához kevésnek bizonyul a páraelszívónk?

Vagy jól jönne egy kis levegőfertőtlenítés, aromatizálás hisz nyakunkon az influenzaszezon, és nem szeretnénk ha egy kedves vendég, mint hordozó átadná a nyavalyát...

Na ilyenkor klassz egy olyan gép a háztartásban, amit nem szükséges dugdosnunk, és a fenti paramétereknek is kellően helytáll, ráadásul igen mutatós darab.

AZ, HOGY NE KÉRDEZZÉK MEG MI EZ A MASINA- TELJESSÉGGEL KIZÁRTNAK TARTJUK- nem véletlen a  tömérdek ajánlás, amit régi vásárlóinktól kapunk.

27752115_1344190522352497_7194980774285382733_n porszívó Ciki vagy cuki? 27752115 1344190522352497 7194980774285382733 n

A Vivenso nem egy közönséges porszívó. Az tény, hogy a lakás porcicáival is könnyen leszámol, de azért ennél komolyabb feladatok elvégzésére fejlesztgették a cirka 20 év alatt...

A VIVENSO ugyanis tökéletes kiegészítője egy család egészségtervéhez. 

Ezért a kijelentésért persze keményen meg kellett dolgozni, de sikerült olyan zertifikátokat bezsebeljen, amihez a szűrőkkel ellátott ,,vetélytársainak" még csak konyítása sincs.

Vajon melyik az a 10 leggyakoribb hiba, amit vásárlók milliói újból és újból elkövet a porszívójuk lecserélésekor?

Most jöjjön 10 mellbevágó tény, ami a porszívómárkák zömére elmondható.

Hiszen nem szükséges porszívó ügynöknek lenni ( utáljuk ezt a szót) ahhoz, hogy átlássuk a probléma forrását. Laikusként ugyanis szinte kivétel nélkül egy szempontot vizsgálva vesznek porszívót az emberek.

Ez pedig nem más, mint a teljesítmény!

IMG_3244 porszívó Ciki vagy cuki? IMG 3244

A bibi ott van, hogy ezzel csak a felszínt kapargatják, és ha ne adj Isten adódik is egy allergiás a családban ott bizony eljő, ami szinte elkerülhetetlen.

Az orrfújás, a 100-at prüszkölés ugyanennyi zsebkendő kíséretében és rosszabb esetben a befulladás...

Ha nincs allergiás adjunk hálát, de meg is kellene tartani ezt az állapotot.

Most pedig dobjuk el a szemellenzőt és vizsgáljuk meg alaposabban a porszívók hátulütőit: 

1.,

A porzsákos/tartályos gépek kivétel nélkül tartalmaznak szűrőket-hepafiltereket. Ez részben előny, másrészt orbitális hátrány. Tudnillik a szűrők eltömődésével tovább romlik a tényleges szívóteljesítmény, ami a hatékonyságért felelős.

2.,

A porzsák lyukacsos szerkezete 1-2 alaklom után eltömődik a finom porral, mely által a légáram csökken, majd teljesen megszűnik. A légáram pedig ugyanolyan fontos, mint maga a szívóteljesítmény. Mondhatnánk olyan ez mint a Ying-Yang, egyik a másik nélkül vajmi keveset ér...

3.,

A porzsákos gépeket ennek tudatában ha nem is minden, de minden 2-3. alkalommal cserélni kellene. A tapasztalat viszont azt igazolja, hogy nem, hogy 3 alkalom, de 3 hónap múltán sem cserélnek sokszor.

Egy kedves ügyfelünk erre kiváló példát hozott fel, amikor egy konyhai szemetesláda beltartalmához hasonlította  a porzsákban összeszívott ,,finomságokat". Gondoljunk csak a döglött légyre, az állatszőrre, morzsára, porra, atkára...) És szintén nem kell biológusnak lennünk ahhoz, hogy milyen élettani hatása van, mikor mindez elkezd bomlani. Amit aztán minden egyes bekapcsolásnál szétárasztunk a lakásunk, de még a hálószobánk zárt térségében is. Hurrá!

4.,

Egy hagyományos porszívó tetszik nem tetszik elől szív, hátul köp! Nem véletlen, hogy sokan a porszívózás után kezdenek bútort törölgetni a leülő por miatt.

5.,

A gyengült hatásfok ellenére, az áramfelhasználás persze nem csökken, de ami még szomorúbb, hogy a háziasszony elvégzi a munkát, de azt csak felszínesen teszi.

EZT ÚGY IS CSAK ABBAN AZ ESETBEN HISZI EL VALAKI, HA LÁTJA ÉLŐBEN A VIVENSO MIRE KÉPES NÉHÁNY CSÍK HÚZÁSNÁL AZ ELEKTROMOS MÉLYTISZTÍTÓVAL.

6.,

Felmérések szerint egy 1400-1600W-os porszívó tényleges szívóteljesítménye néhány alkalom után leharmadolódik. Nyilván ma már csak az áruházakban felhalmozott árukészletéből tudunk kihalászni 1000W-nál ,,erősebb" porszívót, hiszen a rendeletek megszigorították ezt.

És jöjjön egy kis matek: ha az előbbi példán keresztül végigvezetjük ezt, akkor egy 1000W gépnél mi marad?

MONDHATNÁNK, HOGY A HARAG, DE DÖNTSE EL MINDENKI...

7.,

Bizonyára Önnel is megesett már, hogy a porszívója egyik alkatrésze megadta magát, vagy elfogyott a gyári porzsák. Mi van ilyen esetben? Rohanás az első hipermarketbe, ahol természetesen már nem fellelhető ez a típus, így porzsáknál marad a ,,vajon  kompatibilis e?" megoldás. Alkatrésznél pedig a kényszermegoldás, azaz egy új vásárlása!

8.,

Ön milyen gyakorta vásárol új porszívót? És belevaló szűrőket, porzsákot? Ha nem egy 10.000 Ft-os gépet veszünk alapul (amit maximum kocsitisztításra javasolnék) hanem egy magasabb nagyságrendűt, akkor bizony ezek a fenntartási költségek szintén magasra rúgnak. Vannak olyan esetek amikor egy komplett szűrő, és 3 havi porzsák 20-on ezer Ft.

9.,

Szintén elkeserítő adat, de bizony 10 háziasszonyból csak 3-4 gondol arra, hogy a fekhelyet is szükségeltetik takarítani. Más kérdés, hogy egy eltömődött porzsákkal mire vagyunk képesek egy vastag matrac esetében...pedig az allergiát kiváltó háziporatka ürüléke az ágyunkban van, nem másutt.

10.,

A forgalomban akad ugyan néhány vízbe szívó berendezés, viszont érdemes megvizsgálni mielőtt döntünk, hogy a vizen kívül akad e rejtett szűrő!? Mi 2 ilyenről is tudunk... Nagyon nem mindegy, hogy van benne 3 dl víz és abba szív, vagy van mögötte egy 27.000 -es fordulattal működő szeparátor. A előbbit is kikiálthatjuk vizes elven működőnek, meg utóbbit is...

+1

Ne dőljünk be annak, hogy egy porzsákos porszívót levegőtisztítóként neveznek! Erről szívesen elbeszélgetnénk azzal aki mindezt alátámasztja. Viccet félretéve a szemeteszsák példája után érdekes felvetés...

Reméljük, hogy átfogó képet tudtunk nyújtani, és így már Ön is lényegesen többet tud erről a témáról mint a nagy átlag!

Üdvözlettel: Vivenso TEAM Magyarország